Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gradecka_Katarzyna
Prezes

Dołączył: 09 Paź 2007
Posty: 165
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: KONIN
|
Wysłany: Pon 19:23, 17 Lis 2008 Temat postu: pyt na kolo z towarow |
|
|
takie pytanka miala hodowla ale oni maja z inna babka wiec moze będa inne no ale...
jak stan okarmienia wplywa na straty ilosciowe i jakosciowe miesa
- wady miesa u bydla spowodowane dlugim transportem
-oparzanie teraz a kiedys
-opisac tylnia cwierc tusze wołu
-ktore oszalamianie powoduje najmniejszy stres
- jak oznakowana jest tusza swini
-roznice w klasyfikacji tusz swini i krowy
- badania obowiazkowe na tuszy swini
- opisac schab
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Gradecka_Katarzyna
Prezes

Dołączył: 09 Paź 2007
Posty: 165
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: KONIN
|
Wysłany: Śro 11:00, 19 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
a takie mniej więcej mieliśmy dziś pytanka:
1)wplyw stresu na mieso,
2)wielkosc strat jakosciowych (uszeregowac gatunki zwierzat),
3)badania bakteriologiczne,
4)Etapy uboju swin-ktotko opisac,
5)Aparat Autofom i wymienic reszte sposobow,
6)Scharakteryzowac mieso wolu drobne,
7)opisac szynke
8)opisac skroty: BU3, CE2, DR5, AP4,
9)tabelka z ostatnich zajec <podobna>
10)co to jest tusza?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Witecka_Anna
Bywalec

Dołączył: 07 Lis 2006
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 21:15, 19 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
nasza grupa miała takie pytania:
1. skutki stresującego transportu na jakość mięsa
2. jak okarmienie wpływa na straty jakościowe i ilościowe
3. napisać etapy i scharakteryzować krótko linię ubojową świń
4. metody oszałamiania bydła
5. tabelka z pH, przewodnictwem elektrycznym i nasilenia barwy i określić jaki to rodzaj mięsa
6. schemat badania weterynaryjnego
7. w jakim przypadku przeprowadza się badania nadzwyczajne
8. opisać szynkę w rozbiorze zasadniczym - zgodny z budową anatomiczną
9. podział mięsa drobnego wieprzowego
10. klasyfikacja obiektywna tuszy wieprzowej i metody klasyfikacji
mam nadzieję że się Wam przydadzą =)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|