Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ania Warlich
Bywalec

Dołączył: 11 Paź 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 11:49, 15 Cze 2009 Temat postu: pytania z egzaminu |
|
|
1. opisać zachowania kozy
2. co wpływa na wydajność mleczną
3. jak jest wyposażona owczarnia
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Gosk_Aska
Kierownik d/s nieistotnych

Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 101
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Konin
|
Wysłany: Pon 12:06, 15 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
1. wady i bledy skory owcy (zamienione na wady i bledy wełny)
2. co to jest mleko (pardon, zmienilam bo mi sie pomylilo ) rezydualne i jak wplywa na wydajnosc mleczna
3. dlaczego owce i kozy nazywamy przezuwaczami, przebieg pokarmu
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Gosk_Aska dnia Wto 21:46, 16 Cze 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaczmarkiewicz_Edyta
Prezes

Dołączył: 27 Maj 2007
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 3/3 Skąd: Poznan
|
Wysłany: Pon 12:23, 15 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
Wymien rodzaje zabiegow pielehnacyjnych u owiec
Podzial tuszy u kozla i podac te najbardziej wartosciowe wyręby i parzyste
Rodzaje Mastitis i omowic
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Witecka_Anna
Bywalec

Dołączył: 07 Lis 2006
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 13:43, 15 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
1. wymienić 5 błędów i wad wełny owczej
2. porównać mleko kozie i krowie pod względem tłuszczu, homogeniczności i bakteriostatyki.
3. wymienić 5 cech smuszki karakułowej
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Radeberg_Agata
Woźny

Dołączył: 24 Lis 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Piła
|
Wysłany: Pon 17:23, 15 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
rodzaje znakowania owiec i koz
budynki, infrastruktura gospodarstwa dla owiec i koz
kurde, tego trzeciego nie moge sobie przypomniec, jak mi sie przypomni to dorzuce. Powodzenia
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Przybył Marlena
Woźny

Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 18:00, 15 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
1. wyjaśnij pojęcia: cakiel, fagasy, coś na b.... ale chodziło o wadę skóry (pozostałość po wrzodach), to pierwsze to przodek owcy górskiej a to drugie przodek owcy nizinnej
2. fazy laktacji kozy i jak się zmieniają składniki w trakcie laktacji
3. na jakie grupy są podzielone owcei kozy w oczarni
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jach_Klaudia
Stały Forumowicz

Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 98
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: :)
|
Wysłany: Pon 20:12, 15 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
1.Typy hodowlane owiec w Polsce. podać przykładowe rasy.
2. Od czego zależy "zapach kozi" w mleku?
3. Od czego zależy jakoś tuszki owczej?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sadek_Paulina
Nowy

Dołączył: 31 Paź 2006
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 12:13, 16 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
1. Przodkowie kóz i owiec oraz do jakiego rzędu należą owce i kozy
2. Ubój owiec i kóz - jak przebiega, co to jest ubój humanitarny
3. porównać skład mleka owiec kóz i krów pod względem suchej masy, tłuszczu, białka i laktozy w %.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Blanco
iMadrid!

Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 12:16, 16 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
Jak długo trwa egzamin ?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gradecka_Katarzyna
Prezes

Dołączył: 09 Paź 2007
Posty: 165
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: KONIN
|
Wysłany: Wto 13:25, 16 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
czy te pytania się losuje? czy ona tak z głowy wymyśla?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Opończewska_Beata
Woźny

Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto 13:47, 16 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
z tego co slyszalam sa gotowe zestawy po 3 pytania i je sie losuje
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gosk_Aska
Kierownik d/s nieistotnych

Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 101
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Konin
|
Wysłany: Wto 14:09, 16 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
tak losuje sie zestaw pytan, jakby co mozna poprosic o inne pytanie. egzamin trwa ok 30 minut na 3 osoby.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Szymczyk_Aga
Nowy

Dołączył: 07 Lis 2006
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: śląsk
|
Wysłany: Wto 18:55, 16 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
1. Kastracja tryków i kozłów
2. Co to jest wskaźnik wydajności mlecznej
3. wymienić i opisać 5 rodzajów smużek karakułowych
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Salkiewicz_Lila
Prezes

Dołączył: 31 Paź 2006
Posty: 215
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto 21:17, 16 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
co to jest to białko rezydualne??
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gosk_Aska
Kierownik d/s nieistotnych

Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 101
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Konin
|
Wysłany: Wto 21:45, 16 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
jest to mleko dostepne tylko dla mlodych, czlowiek tego sam nie zdoi, chyba ze poda oksytocynę.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|